Miejsce gali:
Jackson, MS
Data i godzina:
01.11.2016 20:00
Segment
Via Satellite
Daniel Bryan
1#Match
Normal Match
#Quarterfinal of Intercontinental Championship Tournament
Kenny Omega vs. Jimmy Uso
2#Match
Normal Match
James King vs. Seth Rollins
3#Match
Steel Cage Match
John Cena vs. CM Punk
Segment
W ringu
Collins
Main Event
Normal Match
YAMATO vs. AJ Styles
!!! NIEOBECNOŚCI NA WALKI DO TURNIEJU NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ !!!
Na naszych zegarach wybiła godzina 20:00 co oznacza tylko jedno - IT'S WARFARE TIME! W arenie rozbrzmiała muzyka czerwonej tygodniówki.
Fajerwerki hucznie rozpoczęły dzisiejszą galę!
Segment
Via Satellite
Daniel Bryan
(10 minut na post)
Muzyka ucichła, a na telebimie pojawił się Commissioner Warfare - Daniel Bryan!
Daniel Bryan:
Witajcie Jackson! Na wstępie chciałbym pogratulować mistrzowi WES - naszemu mistrzowi, mistrzowi brandu Warfare! The Polish Eagle, Collins, niedzielnego wiczeczora podczas gali PPV Warfare vs. BreakOut Series pokonał PJ Blake'a tym samym pokazując, że Warfare jest lepsze od BreakOut. Collins, jeszcze raz Ci gratuluję i cieszę się, że mogę mieć w swoich szeregach taką osobę jak ty. Natomiast teraz chciałbym wypowiedzieć się o tym, co zaszło podczas walki o pas Interkontynentalny... Nie wiem jakim cudem do tego doszło, że cała trójka, jak jeden mąż, w jednej chwili stracili przytomność, a zarazem możliwość kontynuowania walki. Chciałem uczciwie przywrócić tytuł Inercontinental na Warfare, ale skoro moi ludzie sprzeciwili się mnie, to musiałem postąpić w sposób, jaki postąpiłem. Dzisiejszego wieczora zatem startuje obiecany turniej o pas Interkontynentalny! Zarówno dziś, jak i na przyszłotygodniowym Warfare będziemy świadkami ćwierćfinałów turnieju. Natomiast na tydzień przed galą PPV odbędą się półfinały, w których to zawodnicy staną do walk na zasadach No Holds Barred! Finał turnieju, a zarazem walka o ten jakże prestiżowy tytuł odbędzie się już na niedzielnym PPV - Second Heaven! Podczas tej gali finaliści turnieju zmierzą się ze sobą w Ladder Matchu, a nad kwadratowym pierścieniem zawiśnie wspomniany już niejednokrotnie pas Interkontynentalny. Życzę zatem powodzenia wszystkim uczestniką, a w tym momencie rozpocznijmy turniej, w którego pierwszej walce zmierzą się Kenny Omega i Jimmy Uso!
WARFARE COMMISSIONER
Daniel Bryan oficjalnie ogłosił zasady turnieju o pas Interkontynentalny! Bez wątpienia jest to wielkie wydarzenie, które w tym momencie pora rozpocząć! Przed nami starcie Kenny'ego Omegi z Jimmym Uso, którzy otworzą wspomniany turniej.
1#Match
Normal Match
Kenny Omega vs. Jimmy Uso
(10 minut na posty)
POST JIMMY'EGO USO!
--------------------------
*Wejście Kenny'ego Omegi*
A teraz jego przeciwnik pochodzący z San Francisco z Californi, mający 36 lat, jeden z nowych mistrzów WES Tag Team, Jimmy Uso!!! Na stagu pojawiają się Jimmy i Jey Uso razem z pasami WES Tag Team!
Jim przybija piątki z kibicami po lewej stronie, a Jey po prawej. Jak skończyli przybijać skoczyli i wylądowali 20 centymetrów przed schodkami. Wchodzą na nie i idą w prawo. Gdy są już mniejwięcej na środku, przeskakują liny i już są w ringu! Jeden wchodzi na lewy dolny narożnik, a drugi na prawy górny po czym klaszczą mówiąc: "Jimmy is WINNER!!!". Schodzą z nich i przechodzą na środek ringu, łapią się za ręce i podnoszą je w górę.
GONG
Kolejna walka Jimmy'ego. Ćwierćfinał turnieju o pas Interkontynentalny. Czy Jimmy'emu się uda przejść dalej. Zaraz się dowiemy! Jim podchodzi do Omegi i High Kick. Kenny szybko wstaje i odpowiada Dropkick'iem, ale Jimmy jednak skontrował i zaczął kopać upadłego na matę Kenny'ego. Były członek Bullet Club'u jednak szybko wstaje, ale natrafia na Running Clothsline. Teraz Jim podchodzi do wstającego już Omegi i pomaga mu wstać, ale z największą szybkością wykonuje Superkick! Po tej akcji przypina!
1...
2...
ale sędzia nie dolicza do trzech. Było tak blisko, tak blisko, ale Kenny musiał poderwać bark. Lekko zmęczony Jimmy wchodzi na narożnik i skacze - Frog Splash. Jimmy znowu wchodzi na narożnik i 450 Splash! Podnosi Omegę i wchodzi na drugą linę i Body Splash. Jim Irish Swipem wywala z ringu swojego przeciwnika i sam wychodzi z kwadratowego pierścienia. Podnosi i popycha Kenny'ego na stół, który wcześniej oczyścił ze zbędnych rzeczy. Wchodzi na narożnik i Frog Splash na stół komentatorski. Jimmy powoli wstaje i wraca do ringu. Sędzia liczy.
1...
2...
3...
4...
5...
6...
7...
8...
9...
i kiedy Omega wstał krzyknał 10!
Winner is Jimmy Uso!
Jednak Jimmy chce jeszcze coś powiedzieć.
Jimmy Uso:
Dwa dni temu na Warfare vs Breakout Series razem z Jey'em pokonaliśmy The WESthority jednocześnie stając się nowymi mistrzami WES Tag Team. Kolejnym moim celem jest Intercontinental Championship. Dostałem się do półfinału walki o te mistrzostwo. Nie wiem z kim będę walczyć
i na jakich zasadach, ale wiem, że jestem najlepszy. A dlaczego tak jest, bo tak jak mówi nasz "kochany" prezes. BO JA TAK MÓWIE!!!
I po tych słowach Jimmy razem z Jey'em wrócił do szatni.
*Wejście Kenny'ego Omegi*
A teraz jego przeciwnik pochodzący z San Francisco z Californi, mający 36 lat, jeden z nowych mistrzów WES Tag Team, Jimmy Uso!!! Na stagu pojawiają się Jimmy i Jey Uso razem z pasami WES Tag Team!
Jim przybija piątki z kibicami po lewej stronie, a Jey po prawej. Jak skończyli przybijać skoczyli i wylądowali 20 centymetrów przed schodkami. Wchodzą na nie i idą w prawo. Gdy są już mniejwięcej na środku, przeskakują liny i już są w ringu! Jeden wchodzi na lewy dolny narożnik, a drugi na prawy górny po czym klaszczą mówiąc: "Jimmy is WINNER!!!". Schodzą z nich i przechodzą na środek ringu, łapią się za ręce i podnoszą je w górę.
GONG
Kolejna walka Jimmy'ego. Ćwierćfinał turnieju o pas Interkontynentalny. Czy Jimmy'emu się uda przejść dalej. Zaraz się dowiemy! Jim podchodzi do Omegi i High Kick. Kenny szybko wstaje i odpowiada Dropkick'iem, ale Jimmy jednak skontrował i zaczął kopać upadłego na matę Kenny'ego. Były członek Bullet Club'u jednak szybko wstaje, ale natrafia na Running Clothsline. Teraz Jim podchodzi do wstającego już Omegi i pomaga mu wstać, ale z największą szybkością wykonuje Superkick! Po tej akcji przypina!
1...
2...
ale sędzia nie dolicza do trzech. Było tak blisko, tak blisko, ale Kenny musiał poderwać bark. Lekko zmęczony Jimmy wchodzi na narożnik i skacze - Frog Splash. Jimmy znowu wchodzi na narożnik i 450 Splash! Podnosi Omegę i wchodzi na drugą linę i Body Splash. Jim Irish Swipem wywala z ringu swojego przeciwnika i sam wychodzi z kwadratowego pierścienia. Podnosi i popycha Kenny'ego na stół, który wcześniej oczyścił ze zbędnych rzeczy. Wchodzi na narożnik i Frog Splash na stół komentatorski. Jimmy powoli wstaje i wraca do ringu. Sędzia liczy.
1...
2...
3...
4...
5...
6...
7...
8...
9...
i kiedy Omega wstał krzyknał 10!
Winner is Jimmy Uso!
Jednak Jimmy chce jeszcze coś powiedzieć.
Jimmy Uso:
Dwa dni temu na Warfare vs Breakout Series razem z Jey'em pokonaliśmy The WESthority jednocześnie stając się nowymi mistrzami WES Tag Team. Kolejnym moim celem jest Intercontinental Championship. Dostałem się do półfinału walki o te mistrzostwo. Nie wiem z kim będę walczyć
i na jakich zasadach, ale wiem, że jestem najlepszy. A dlaczego tak jest, bo tak jak mówi nasz "kochany" prezes. BO JA TAK MÓWIE!!!
I po tych słowach Jimmy razem z Jey'em wrócił do szatni.
Jimmy Uso pokonuje Kenny'ego Omegę i jako pierwszy zawodnik przechodzi do półfinału turnieju o pas Interkontynenalny. Zmierzy się on już za dwa tygodnie ze zwycięzcą dzisiejszego Main Eventu!
2#Match
Normal Match
James King vs. Seth Rollins
(10 minut na posty)
* Wejście rywala *
Muzyka Setha Rollins rozbrzmiała w arenie! The Architect pojawił się na stage'u i energicznym krokiem ruszył w stronę kwadratowego pierścienia. Po chwili Seth dotarł w okolice ringu i przy pomocy stalowych schodków wszedł na krawędź pierscienia, a następnie na narożnik, gdzie uniósł ręce ku górze.
Następnie zeskoczył z narożnika okrążył ring i wrócił do cornera. Popatrzył w oczy swojego oponenta, ale zauważyć można było fakt, że James King nie robi na Rollisie żadnego wrażenia, gdyż The Man uśmiechnął się tylko lekceważąco po czym zdjął swoją koszulkę, a następnie kamizelkę.
* GONG *
James King i Seth Rollins krążą po macie pierścienia. W końcu Rollins wychodzi z inicjatywą i atakuje oponenta mocnym Gut Kickiem. Następnie odbija się od lin i aplikuje Jamesowi Dropkick, którym posyła go za ring. Nie czekając Rollins podchodzi do lin i przy ich pomocy wyskakuje za kwadratowy pierścień powalając Kinga Clotheslinem. Następnie podnosi go i wprowadza na matę, gdzie sam również się udaje. Zarówno Seth jak i James stoją na nogach. Rollins podchodzi do swojego przeciwnika i wyprowadza ponownie Gut Kick, a zaraz potem wynosi Kinga pod Powerbomb i rzuca go w narożnik, tym samym aplikując mu Turnbuckle Powerbomb! Po tej akcji James upada na kolana. Jest to idealna pozycja, którą The Architect szybko wykorzystuje i dokłada rywalowi Avada Kedavra
Bray Wyatt:
- Zmiany nie są łatwe, ale to jest nieuniknione. To część życia człowieka. Jak radzić sobie ze zmianami? Pora sobie ostatecznie powiedzieć, kim naprawdę jesteś. Więc dzisiaj to powiem... Dzisiaj świętujemy zmianę. Dziś wieczorem czcić będziemy duszę Neville'a. Głupcy! Wszyscy jesteście głupcami! Dusza Nevilla jest już w moich rękach... Wziąłem pochodnię i spaliłem jego duszę, która teraz pogrzebana jest w popiele. Teraz wszystko co należało do niego, należy do mnie. Jego ciało gnije! Jestem jego właścicielem. Nie ma już szans na jego zbawienie... Czym że zatem jest Zbawca Nowego Świata, który sam nie może zostać zbawiony? Jedyne co można teraz zrobić to patrzeć w niebo i błagać, żeby to wszystko kiedyś się skończyło. Apokalipsa nadchodzi! Rollins, jeżeli nie chcesz skończyć tak samo jak ten głupiec Neville, to lepiej nie wchodź mi w drogę. Pamiętaj, że świat spoczywa w moich rękach. To ja jestem nowym obliczem strachu. Więc lepiej... UCIEKAJ!
Postać Wyatta znika z telebimu. Wystraszony Rollins szybko opuszcza ring i udaje się na zaplecze.
Seth Rollins
Statystyki: 7 | 1 | 3
x1 Intercontinental Champion
(30.11.2016 - 18.12.2016) (19 dni)
Bray Wyatt
Statystyki: 6 | 0 | 3
x1 Intercontinental Champion
(11.06.2016 - 10.09.2016) (46 dni)
x1 Asylum Champion
(20.11.2016 - current)
Cody Rhodes
Statystyki: 2 | 0 | 4